woensdag 20 maart 2013

eettafel wordt salontafel, en krijtverfperikelen...

ooit heb ik onze teaktafel crème geschilderd, zooooo FOUT!
we wilden al heel lang een grote salontafel, maar nergens naar t zin of niet de juiste maten....totdat ....! we dachten aan onze foute crème teakeettafel(leuk woord zo...) maar hoe die ooit weer teak te krijgen?
nou ben dus begonnen met primer(wat een lucht!!!!) verf ging er lekker vanaf, maar al die naadjes.......aiaiaiai, dat ging er mooi niet uit.Dus dat werd schuren, schuren en jawel nog eens heel veel schuren......daarna met een nagelschaartje(met het puntje) alle naden en putjes  uitgepeuterd..was het nog niet weg...slik.weer schuren, tot op het "bot'was ie kaal.
he, he.....poten er afgezaagd(niet ikke hoor!) en jawel daar stond ie in de kamer! maar zooooooo groot......wel heel mooi...
afijn je raadt het al, de kamer werd resoluut omgegooid, vond de tafel toch nog te roodachtig, en heb er toen pure chloor!! op gedaan met een sponsje, tsja je moet wat....en zowaar het is gaaf geworden! zoooo blij!
en nu staat het dus allemaal in een heel andere opstelling, en benutten we onze woonkamer optimaal.
aan de andere kant van de tafel willen we graag twee fauteuils neerzetten, dus nu hebben we nog extra zitplaatsen ook.
zodra we ze hebben staan plaats ik er foto,s van.


1 van de vele combinaties ..........kan er nu zo lekker op decoreren!

bruine glimmende lamp in de krijtverf gezet, kleur: mud, van painting the past.
zo is ie weer helemaal leuk....

past precies bij de rest.....

ben hier ook met krijtverf in de weer geweest.....weet uit mn hoofd even het kleurtje niet..
heb de proefpotjes ontdekt, helemaal top!

even het totaal plaatje, moet zelf even wennen aan t kleurtje eerlijk gezegd...gelukkig zijn er heeeeellll veeeellll proefpotjes, hahahaha

kaarsjes nog gezellig savonds aan, mooi sfeertje.

sorry lang niks gepost.....maar heb nog meer dus wees gerust, nieuwe volgers WELKOM!
berichtjes zijn welkom!

17 opmerkingen:

  1. Prachtig is je tafel geworden en ja, ik weet ervan. Eerst moest alles wit, nu weer kaal. Ben ook helemaal weg van krijtverf, smeer het echt overal op! Heb ook pas een hele oude tafel van MP gehaald en die is ook heel lang. Gezellig bij je! Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De aanhouder wint, dat blijkt wel uit je verhaal. Wat een klus om de tafel weer naar je zin te krijgen! Maar het is je gelukt en daar gaat het om! Mooi geworden hoor!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow je tafel.....prachtig zeg! Je hebt er flink wat werk voor moeten verzetten maar het resultaat is super! Ik hou niet van schilderen maar als jouw schilderwerken zie.....ik ga toch eens aan de slag! Ik lees dat je krijtverf gebruikt....is die er alleen van Painting the Past? Ik,hoor graag van je!
    X Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je tafel kan zo in een woontijdschrift....wat heb je, je best gedaan en wat is hij stoer geworden!!!!
    Je hebt je lekker uitgeleefd met de krijtverf, en die proefpotjes zijn gewoon heel leuk:)

    Lieve groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is ook een idee om de tafel als salontafel te gebruiken. Weet je wat ik altijd deed als mijn teaktafel niet mooi meer was van kleur. Want je hebt kans dat hij straks toch weer meer naar dat oranje terug kleurt. Ik zette hem altijd buiten in de maand febr ofzo, gewoon nat laten regenen, vorst en sneeuw erop en laten drogen door de zon. Dan zie je hem met het uur verkleuren.
    En die proefpotjes zijn idd heel fijn om te gebruiken.

    Gr Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind je tafel supermooi geworden! Wat een idee om er pure chloor op te wrijven. Wel spannend! Maar het resultaat is er naar, wat een mooie stoere blik heeft ie nu. Misschien een idee voor mijn tafels (eet-en salontafel). En je lampje is ook heel mooi geworden. Lijkt me echt een wonderverf, die krijtverf! Toch ook maar eens proberen...
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je salontafel is prachtig geworden. Je bent ook lekker creatief bezig geweest met de proefpotjes. Ik vind het allemaal erg goed gelukt. Je hebt een mooi en sfeervol huis.
    Fijne avond.
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, wat is je tafel mooi geworden. Je hebt wel eer van je werk, hoor! Ik vind die matte verf ook zo super, het verft gewoon fijn!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel mooi je tafel..Ik heb pas geleden een staande glimmende lamp behandelt met krijtverf nieuw kapje er op ben er weer helemaal blij mee.

    Lieve groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik weet er alles van, ineens wil je alles gewoon weer 'kaal' hebben, maar vaak vind ik het best wel mooi worden nadat de verf er is afgebeten. Dat had ik met de hangoortafel waar de grote kruiklamp opstaat. Ik kocht m in geloogd grenen en verfde m in een taupekleur, zaagde ook een stuk van de poten af en jaren later weer een afbijt erop gezet, nu heeft ie een schitterend patina!!
    Nu heb jij weer een mooie grote salontafel, super toch!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat is je tafel gaaf geworden zeg. Soms moet je gewoon durven he? Maar je bent heftig tekeer gegaan op je tafel hoor hi hi. Maar het resultaat is er dan ook naar Ik zie dat je ook olijfpotten hebt gestaan. Het is een mooi totaalplaatje geworden zo.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je salontafel is echt heel mooi geworden, prachtige kleur.

    Groetjes Patricia
    www.landelijkwonen.info

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh wat is die mooi geworden de tafel je hebt er wel veel werk aan gehad maar het resultaat mag er zijn! Het lampje schitterend ook van kleur,en dat met krijtverf!
    Leuk dat je op mijn post reageerde ik ga je volgen!
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hai Inge, ja misschien behandel ik die kruik ook nog wel, alleen is dat weer meer werk, die houten schaal is in 5 minuutjes gebeurd en ook meteen droog.Leuk geworden zo he, leve de grijze verniswas van Polyvine, echt topspul.

    Liefs Monica

    Scent chips ga ik ook een keer proberen, heeft de action die dan? Moet heerlijk ruiken in huis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een supermooie salontafel heb je Inge. Heerlijk zo'n groot formaat, kan je er allemaal leuke decodingen op wegzetten.
    Fijne avond en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Inge,
    Wow je durft wel met chloor erop gaan............maar met wat een prachtig resultaat. Echt heel mooi doorleefd, super!!
    Ik ken dat ook één nieuw meubel (ook in de winkel) dan gelijk de boel maar omgooien (en dat gevoel als alles weer schoon op zijn plek staat en de kaarsjes aan zijn.......verslavend!!)
    Liefs,
    Tina

    BeantwoordenVerwijderen

leuk als je een berichtje achterlaat!