zaterdag 9 november 2013

lampensessie!

ben totaal doorgeslagen;-)
maar heb wat nieuws ontdekt..
de lampen zijn van de L Bakker..heb ze al heel lang, k liep met verfpot in mn handen(was iets anders aan t schilderen:) verf van de action, kost bijna niks! toen dacht ik: als ik nu eens wat vegen over de lamp haal? jaha! leuk! toen koffiecups(gebruikte..) kapot gemaakt en op de natte verf met mn handen koffieprut gesmeerd, dat had ik al eerder gedaan...en toen werd ie mooooiii!! 
hier zie je de bruinige vlekken van de koffie, zonder muurvuller gebruikt te hebben, k vind het eigenlijk nog mooier zo..
en nog maar eentje....
de lamp was op zich ook al gaaf hoor, dus de ondergrond was al oke, dat scheelt uiteraard.
kandelaren ook onder handen genomen, met  houtvuller en drie kleuren verf,  koffieprut, daarna weer deppen met verf, ik krijg ze maar niet goed op de foto, in het echt zijn ze leuk, maar op de foto,s lijken het wel peuterwerkjes:)
en nu gaan jullie vast bellen, voor hulp voor mij;-) hahaha
ik spoor echt niet, maar dit werd lamp 2...en deze vind ik ook gaaf geworden!(ps t wordt nog erger...)
die grijzige vlekken krijg je door de koffieprut, dit was een gladde lamp, dus dat ging wat moeilijker heb er met twee handen prut steeds zachtjes op de verf "getrommeld" dochter vroeg al: gaat ie lekker mam? hihi
de lamp had al barsten dus nog mooier...
top toch?
inmiddels is de kap ook veranderd er zit nu een grijze op...
en ja hoor! lamp nummer 3!
en allemaal zijn ze anders eruit gekomen, zooo leuk.
deze staat in de gang op een "kerkbank"te pronken.
hebben jullie al zin om je lampen onder handen te nemen?
het is echt zo klaar:)
en nu ga ik heel snel stoppen met al het deco gedoe, want krijgen vanavond rond de 40 man viste voor oudste zoon, bliep..maar juist als ik het druk heb ga ik dit soort klusjes nog tussen door doen...heb net ook nog een oude kist een likje verf gegeven, maar daarover later meer...
straks ga ik ws stressen, dus nu eerst nog effies relaxen
lieve groet, Inge


leuk als je een berichtje achterlaat:)
Posted by Picasa

vrijdag 8 november 2013

hoekje andere kant kamer..

het hoekje aan de andere kant van de bank..de sidetable is geverfd in een krijtverf van( farrow and ball)kleur weet ik niet meer..inmiddels is het mos al iets valer van kleur en de dadels beginnen ook te kleuren.
heel ander gezicht tegen een gekleurde wand!
bosje eucalyptus aan de spiegel, deze spiegel is ook wel een leuk verhaal;) toen we deze jaaarren geleden kochten was ie zwart met goud, jullie kennen het vast wel, het was een hele dure spiegel(in een antiekzaak gekocht..) en jaren was ie ook mooi, maar toen...vond ik m steeds lelijker worden, ach, ach! en dan ga je m overal ophangen waar je m niet zo veel ziet, totdat ik dacht: weet je, ik hang m buiten bij het terras, staat ie vast ook leuk(en zie ik m binnen niet meer;) wind, stormen, regen, sneeuw alles kwam er over heen, en iedereen vond het maar zonde van die dure spiegel, ik eigenlijk ook...totdat! ik de zomer erna er naar keek, en wat was ie gaaaaffffff geworden! top, het zwarte zie je er nu nog licht doorheen, en vanaf toen hangt ie weer in vol ornaat in de kamer, en geniet ik er volop van, dus lieve lezers, zit je ook met zo,n spiegel hang m lekker in de herfst en winter buiten:)!
een iets beter beeld van hoe het nu staat, zie je de spiegel?!
gewoon wel mooi bij elkaar...

voor diegene die vroegen naar een lampenkap verven, veel verf op doen, met een kwast en/of sponsje, en s avonds als de lamp brandt, kun je precies  zien welke gaatjes je nog moet dichten, succes!
leuk om te lezen, dat jullie de lamp mooi vinden, ben nu bezig met de drie kandelaren en twee actionlampjes, wordt vervolgd, en heb er eigenlijk geen eens tijd voor, haha

doei!!!


leuk als je een berichtje achterlaat:)
Posted by Picasa

woensdag 6 november 2013

pot deel 2 ;)

hier nog een post over de pot waar ik eerder mee bezig was geweest...
inmiddels heeft ie nog een paar vegen grijze/blauwe!!/olijfgroene vegen over zich heen gekregen, en daarna koffieprut:)
de koffie prut (leuk woord!)heb ik daarna weer een laagje gegeven met een beetje verf op een sponsje, heerlijk klusje:))) vlg mij kan ie er zo wel mee door toch? in het echie zie je niet zo goed de bruine prut als hier op de foto,s...
dit is een lamp van de Leen Bakker, eigenlijk was ie al mooi, heb m ooit eens in de krijtverf gezet, alleen de onderkant , hier is inmiddels de bovenrand ook al geverfd dus de originele kleuren kunnen jullie niet meer zien..
toen dacht ik: laat  ik er lichtjes de beruchte! blauwe verf overheen vegen, ook best leuk...
en toen had ik de kast smurfenblauw, en om het nog een beetje allemaal te redden besloot ik de bovenkant dan ook maar blauw te maken, tsja....de kap heb ik trouwens ook met die blauwe verf gedaan, maar dat werd wel goed!
het was m allemaal toch niet;) en uiteindelijk kreeg ie het beruchte muurvuller recept, met drie kleuren krijtverf, en koffieprut, en nu......vind ik m eindelijk geslaagd:)
ik heb trouwens houtvuller van de Action gebruikt...tip!
lieve groetjes, en dank voor alle berichtjes, en een nieuwe volger! leuk welkom.
IngePosted by Picasa

dinsdag 5 november 2013

top of flop....

zo was de kast....hier zie je nog trouwens het behang;)
ik schreef al eerder dat ik krijtverf had gekocht bij de Loden Roos, het zou grijsblauw moeten zijn, ik vertrouwde het al niet helemaal, maar besloot er toch voor te gaan....uit Nunspeet gekomen,en gelijk maar begonnen, was om kwart voor 12 er mee klaar:)) ja ik weet het ik spoor niet...!
s avonds vond ik het al heeeeeeelllll blauw, maar dacht toen nog: mjah kan wel....
maar smorgens bij binnenkomst, gloep! 1 zo,n groot blauw gevaarte...geprobeerd er wat van te maken, je kent het vast wel....dochter vond het echt helemaal geen gezicht,en ik....ik bleef maar kijken, ja, toch wel eens wat anders, zal ik het toch maar zo houden, en ineens zei ik tegen dochter: het wordt m niet ik ga andere verf halen!
het is echt wel een gave kleur maar bij ons stond het gewoon niet...
wilde geen dure verf hebben, had tenslotte al een potje verprutst:(ik koos voor een olijfgroene kleur die ik in een extra matte muurverf liet mengen, de verkoper zei nog: ga je dat op hout doen?? ja hoor ikke wel;)
het zat er zo op, en ik vind het veeeelll mooier zo, rustiger. 
de verf is lang niet zo mooi als een pure and orginal verf, maar ja...dit komt toch best in de buurt:)
tenslotte nog een probeersel eraan gehangen, van ijzerdraad een hart gemaakt en daar eucalyptus op gelijmd, met een lijmpistool, werkt super:)
er zullen er zijn die de blauwe versie mooi vinden, ben benieuwd! haha
leuk al die berichtjes die ik kreeg!! grappig dat ik mensen op ideetjes breng, ik doe altijd maar wat....
fijne dag!!

groetjes Inge


Posted by Picasa

maandag 4 november 2013

blij! zo blij.....

eindelijk heb ik de muren in de woonkamer mogen verven, jahoe:))))
manlief dacht dat het om 1 muur zou gaan, maar tsja...uiteindelijk heb ik alles gedaan;) tot de keuken aan toe, geef mij een vinger.......:) ben gelijk om kwart over 9 begonnen, met het kleinste rollertje die ik in huis had...heb dus over drie muren wel 5 uur gedaan,bliep..de jongste mocht heeeeeellll veeeeellll filmpjes kijken, en ging pas om drie uur in bad, zelf was ik wel aangekleed, maar vraag niet hoe ik er verder uitzag;) echt erg he??? maar dan MOET het gewoon NU.eerst stond het er zo bij, inmiddels is alles uiteraard weer omgegooid....
de kandelaren en "ballen"hier neergelegd, ook mooi.
het antieke bankje kreeg een bleekbeurt buiten, lekker in de chloor gezet, en daarna nog eens flink met de anti schimmel spray er over gespoten, voorlopig heb ik op die plek ook geen onkruid meer;) het bankje vind ik  nu veel mooier!
maar goed, zo staat het dus inmiddels al niet meer...
dit is de recente positie nu.....bogenkastje uit keuken gehaald en grote kast naar de keuken verzet..het bankje komt nu prachtig uit, wat een kleur op muren kan doen!
de kleur is trouwens een mengelmoes, van pure and original,grijze krijtverf, en twee tubes witte houtvullers!!!!!!(k dacht dat ik anders tekort aan verf zou hebben..) het heeft een soort van kalkeffect gegeven, haha
onder de stolpen ligt verzameling zilver..
 
het bogenkastje, kreeg vorige week een olijfkleurtje, extra matte muurverf..
een moskrans gemaakt en op de schaal gelegd.
nog een keer...
met de oude lepel en vork op het onderste plankje..
 
het kringloop potje...
detail, leuke weerspiegeling zo..
tot slot nog een keer de kandelaren van de xenos, behandeld, met chloor, en twee kleuren krijtverf:)
heb nog veeeeelll meer veranderd dus.............................
dank voor alle leuke, berichtjes, tips, opmerkingen, enzv, enzv,zo leuk om te lezen.
ik kan niet iedereen bedanken, omdat er achter het mailadres dan"noreply"staat.
ik denk dat het ook achter mijn mailadres staat als ik een  berichtje achterlaat, hoe kun je dit veranderen?
lieve groet, Inge
op verzoek het lettertype groot gedaan, is het zo beter leesbaar? anders gewoon vermelden hoor! sorry dat het eerst dus klein was.....:(


Posted by Picasa