vrijdag 14 februari 2014

badkamer fase 2.....

leuk als je een berichtje achterlaat:)
stoute schoenen aangetrokken en door reacties van jullie, dank!! heb ik de tegels van de badkamer(muren) geschilderd met muurverf van ptmd, gemengd met een potje muurverf mudgrey(merk weet ik zo even niet..)

zoals je ziet is het een verschil met de vloer! ik heb de helft van de badkamer gedaan, eerst testen....
en vlg week hoop ik de andere kant te doen met de eggshell van pure and original, dat is makkelijker daar zit al een lak in.

ik heb nu alles met een matte parketlak eroverheen gedaan....en drie keer raden......viel de pot om!!
heb ik weer......ben nogal een kluns die altijd impulsief te werk gaat:) dus heb ik verder afgelakt vanaf de vloer, haha
gelukkig is het kleurloos, maar wel erg plakkerig:(

dit blakertje kocht ik poosje gelden bij de kringloop(zie vorige posten..) heb m behandeld met old grey muurverf, en bij gebrek aan bakpoeder, heb ik er vanillepudding over gestrooid:) tsja als ik iets in mn koppie heb, dan zal dat hoe dan ook moeten gebeuren:) het leuke ervan is dat er een iets gelige waas verscheen:))) hahaha het ruikt nog lekker ook..
het andere werkbankje is weer weg, en heb nu deze houten bok neergezet, die heb ik allang, en ineens zag ik het licht, deze staat hier toch prachtig, dat ik daar nu niet eerder aan heb gedacht, stom.

hier is het ook veranderd...deze drie schalen kocht ik bij de kringloop( 4 euro totaal!) ze zagen er echt niet uit, jammer maar heb geen "voor"foto....zelfs met chloor werden ze niet gaaf.....dus kregen ze het zelfde recept als het blakertje...kennen jullie dat? dat je niet kunt wachten tot iets droog is? ik moet het dan nog net snel doen voordat ik de jongste ging halen van de pszaal.....het MOET dan nog snel ff ingericht zijn.....om het plaatje voor mezelf goed te hebben:)
kom dan ook daardoor weer te laat bij school aan.......met verf nog op mn handen, en vaak in mn kleding en haren....

maar goed, vind het zelf wel leuk geworden, kritiek mag hoor!!!

heb er alleen wat drijfhout en een nagelborsteltje ingelegd....erboven hangt een grote krans, maar die hangt nog niet goed naar mn zin, dus een foto daarvan volgt nog:)

tot zover fase 2.....

en alle reacties die ik kreeg, erg leuk, en herkenbaar!!

lieve groetjes, Inge

dinsdag 11 februari 2014

geluk bij een "ongeluk":)

leuk als je een berichtje achterlaat:)
gisteren heb ik  tegeltjes in de keuken creme/geel:(((( geverfd met ptmd muurverf, kleur brown! was ze zooooooo zat, en dacht: ik doe het gewoon:)

het ging best goed, al werd het met de kwast wel streperig, dus later een rollertje gebruikt..

en toen was ik klaar met verven, en ja dan komt het: hoe gaat het weer ingericht worden....! kraak, kraakkkk:(
allereerst het koffie apparaat hier verwijderd, mand met fruit ook niet top, andere houten schaal werd m ook niet, ik droomde al van zo,n houten poer, of ram die bijna iedereen al heeft (maar ik niet..) maar goed zoiets heb je niet direct voor handen, k dacht er al over om naar een leuk zaakje hier in de buurt te rijden,toch maar eerst in de "rommelkast"gekeken en daar kwam ik mn  houten etagere(action) tegen.
   die kon wel mee naar beneden, en toen gebeurde het.......klapte het hele ding incl. spullen die erop stonden uit elkaar!! gggrrrr, maarrrrrrrr, wat zag ik: DRIE hele gave houten borden had ik ineens en ook nog VIER!! kandelaars(of leuke klossen..) YES! dat had ik nu net nodig, niks poer, ram, dit ging prima zo:)

creatie van oude kannen gemaakt, met het biscuitblik, alleen het gaatje wat je nu ziet moet nog even weg....

hier zie je goed de oude tegeltjesrand! ik ga het nog wel aflakken, met hele matte lak, want je stoot het er zo af:(
iemand een idee??

bij gebrek aan een besteklade heb ik al het bestek in potten...

een wat groter beeld....de keuken is geschilderd in North Sea River van pure and original, en ga ik binnenkort even bijwerken...

stuk beter toch dan die lelijke tegeltjes?? en het allerleukste vind ik toch als je iets opnieuw kan "maken"en spullen die je al hebt, dat is dubbel genieten...

en dit zijn ze dan! gaaf hè? zo had ik het eerst staan...

zelfs nog een houten "blad"over voor op het wijntafeltje..

en deze is zelf gemaakt...hij begint iets in te deuken, naarmate de zeep op gaat...


nog veel dank voor alle reacties op de badkamer erg leuk!! en ik ben in ieder geval niet de enige die droomt:)))
de mortex tip ga ik me zeker in verdiepen! maar ik weet nu ook dat je dus prima over tegels kunt schilderen, nu mn man nog zover.......:(((

lieve groet, Inge

en nieuwe volgers! leuk!! welkom.