donderdag 10 januari 2013

voor en na..de overloop.


 hou jullie heel goed vast !! zo was onze overloop eerst...gloep!de greepjes en de lamp had ik ook maar rood geverfd evenals de spiegel, als je toch bezig bent...
 ik hou niet van kleur in de woonkamer dus dacht toen we hier kwamen wonen, ik doe de overloop, rood, de gang blauw, en de keuken zacht geel, toch wat kleurtjes in huis...tsja( oh ja de schommelstoel werd uiteraard ook gekleurd, haha)
 en zoals je ziet ben ik nu helemaal om, voor de sobere teinten, wat ik eigenlijk altijd al heel mooi vond, maar soms doe je daar dus wat jaartjes over....heb ook een poos alles creme/wit gehad zal daar ook eens een post over doen..
 de muren zijn geschilderd(over t behang heen!) met ptmd muurverf, het kastje is ook in ptmd geverfd, de lamp is nog niet naar t zin, maar kan niet alles tegelijk.
 stuk schors uit bos, dadeltakje en kandelaar , precies goed.

 twee kransen ineen, voor stoer effect.

 paspop mocht er weer bij, fotolijstjes ook in zelfde kleurtje.
.

bankje van de gamma..geschilderd in een kleur die ik nog over had..
kransen aan een mooie haak erbij, muur ook geschilderd, kortom: de overloop is t naar t zin!
durf alleen het trappengat niet te doen...dus daar zit nog behang op...
toch een hele verbetering zo? of je moet gek op rood zijn! haha

groetjes, inge

maandag 7 januari 2013

de keuken

 nadat ik onze teaktafel in mn laatste week van mn zwangerschap van onze jongste(had niks meer te doen..tsja) creme had geschilderd(iedereen vond het een topflop!) en het ook nog eens na een week al hele lagen verf losliet!besloten om voor een andere tafel en stoelen te gaan,vindt het zelf nog steeds erg mooi en gaaf, heb hier een zeer streng verfverbod op staan, haha maar dat vind ik bij deze tafel helemaal niet erg.en creme stoelen van stof zijn NIET handig met een peuterje! hoe stom kun je zijn....jaren houten stoelen gehad, en dan ineens dit....dom, dom, maar ze zitten super! en uitwasbare stiften scheelt al een hoop.....en de oude teaktafel staat te wachten om veranderd te worden als salontafel...
 het is een kloostermodel..
 keuken is handgemaakt en toendertijd zachtgeel! geschilderd...was het zo zat, eerst creme gemaakt maar na verloop van tijd, (vorig jaar) taupekleur geschilderd, (pure and original).Heb het een paar weken geleden nog over gedaan, zit er nu dus weer strak op.We hebben geen besteklade(gewoon vergeten!) dus zit het in stenen potten,staat nog leuker ook, in t mandje zit het fruit, t moet wel in stijl blijven toch?
het blad is van graniet, ideaal!
 over de vloer zijn we aan t dubben wel /niet andere tegels.....dus reageer maar!
 oude franse kast, na drie verschillende verfpogingen, is ie nu naar t zin, de binnenkant is in een donkerder cafe kleur geschilderd, maar dat zie je zo niet....
 met sfeerverlichting,in de vensterbank heb ik altijd, staat veel gezelliger.(kap is ook geschilderd...)
 de prullenbak........die iedereen super stom vindt! behalve ikzelf natuurlijk, haha, de vorige was zachtgeel en ja, die moest echt weg(staat nu in de garage...)ik heb deze ooit op straat gevonden!
 detail van de kast....
 simpele kroonluchter van de xenos, in grijze muurverf geschilderd, gelijk ander plaatje
 deze twee koperen lepels zijn ooit lang geleden op school gemaakt,door mijn broer, dat vind ik echt super
 haakjes aan de koelkastwand...(die er elke week wel afvallen, maar je moet er wat voor over hebben, hihi
 de lantaarns komen van buiten(heb ze al jaaaaarren, helemaal  verroest waren ze)en het glas is gesneuveld.... heb ze geschilderd in zelfde kleur als de kast(pure and original) 
 was ooit grenen.....toen wit, toen creme, en nu zo.......
 bidstoeltje, voor 5 euro!
 totaal plaatje, de bak is van porselein, geen aanrader , ik maak m IEDERE dag schoon met chloor(kost je, je kleding...zucht)maar oke , het staat wel mooi!
heb er een dienblad achter gezet, en dit bleek ook een krijtbord te zijn!vind de tegeltjes erachter namelijk niet mooi, dus zo weer stukje opgelost..

een stukje meer van ons huis gezien,hoop dat jullie het wat vonden, commentaar geven mag hoor!
groetjes, Inge
en nog dank voor jullie leuke reacties!