vrijdag 6 februari 2015

YES, ik heb gedurfd;-)


tadaaaa! dit wilde ik al zoooo lang doen, de tegels op de muren schilderen....1 kant had ik al een keer gedaan met gewone verf, maar deze kant moest dus nog, en die wilde ik een kalkverflook geven.... 

ik heb de MUURverf van Blanc& Noir gebruikt die een sleets effect geeft, dus kalkachtig.....de meneer van de winkel zei nog: het is wel MUURverf hoor mevrouw! jaha......weet ik, maar ik ga het gewoon proberen....je zag m denken........:)))

wastafelkastje 1......(er staan er twee naast elkaar..)die kreeg ook weer een laagje, met de extra matte muurverf..in het echt is t donkerder....

het zeeppompje en beker kocht ik vanmiddag bij de formido, het is een soort beton/steen.....in het echt donkerder....komt ze weer;-)

en hier de Hoffz kaartenhouder! ideetje van mn dochter:))

lampjes kregen ook wat vegen verf mee....

evenals het stopcontact en lichtknop.....

baddersfeertje:)

Hamamdoeken van de Action....

hier zie je iets beter het effect...

oude bankje is weer weg.....toch wel kaal, dus kwam de grote trog hier te staan, tzt wil ik hier weer een oude tafel zetten..

witte prullenbak weggehaald, en een oud zuurkoolvat! doet nu dienst als prullenbak! de toiletborstelhouder kocht ik ook nieuw...

verwarming ook maar meegedaan, die was zooooo crème:(( doeken ook van de action...deze muren zijn dus met een gewone verf gedaan.

dit staat op de rand achter het toilet....dit is ook gewone verf....had ik nu maar alles met de andere verf gedaan:)....


de kleur hangt tussen grijs en bruin/groen in, steeds verschillend, net hoe het licht erop valt...
hier zie je ook beter de kleur op de kastjes....en van de het zeeppompje, beker:)

ben ik alleen het stukje vergeten bij het kastje!!!!!! storend!! gaat nog gebeuren....

jammer van die kleurige!! parfumflesjes, hahaha maar ik ga toch voor het lekkere geurtje;-)hiernaast zit de douche, en die heeft als enige in de badkamer nog de crème tegels:( maar hier begin ik niet aan....voor nu is het prima naar mn zin...de vloertegels zou ik wel heel graag willen vervangen, maar ja......ik zit nog wel te dubben of ik over de muren een beschermer doe....weten jullie wat? of heeeelll matte lak...?
de rest van t gezin was bijna in shock toen ze het zagen! woehaha, de jongste ging boven kijken, die zag en kwam beneden, zo....DAAR ga ik dus niet meer in, ik vind het zooo lelijk! (4 jaar..) dochter 2: WAAROM moet alles hier zo donker???? zoon: lekker suicidaal kleurtje weer mam...
manlief: tsja......ERG donker, maar t,is jouw feestje;-)
inderdaad, ik geniet er van en tenslotte maak ik m altijd schoon, dussssssssssssssssssssss;-)))))

allemaal een lieve groet! Inge R

46 opmerkingen:

  1. Mooi gedaan hoor! Ik heb in de badkamer geen tegels meer maar de wanden geverfd met Pure&Original fresco muurverf. Vervolgens 2 lagen dead flat eco sealer er over. Zit na 2 jaar nog prima, zelfs achter de wastafel! Misschien een tip voor jou?
    Groetjes,
    Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent weer heerlijk bezig geweest en die reacties van je gezin...dat zou hier ook gebeuren denk ik ;-). Ik had op de eerste foto's niet eens in de gaten dat dat tegels waren, ik snapte dus eerst ook even niet over welke tegels je het had, totdat ik nog eens heel goed ging kijken. Die muurverf is wel een idee voor onze hal, het is geen kalkverf maar toch oogt het ook weer niet als gewone muurverf. Ik vind het resultaat er heel mooi uit zien, de accessoires passen er ook heel goed bij.

    Fijn weekend. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer zitten genieten van je post :)..Erg mooi geworden hoor & een heerlijk sfeertje ook..
    Fijn weekend!!

    Lieve groetjes Marja..(kijkjeinonshuis.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja, soms moet je iets gewoon proberen.
    En het sfeertje is erg mooi geworden.Ik heb bij de Kalkverf in de keuken gewoon een matte lak zitten, en dat zie je eigenlijk niet, En daardoor kan de muur wel meer hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een goed idee om de tegels te schilderen, het ziet er heel mooi uit.
    Een mooie sobere badkamer met stoere accessoires.
    Als jij het maar mooi vind dat is het belangrijkste, je zal het nog wel tegen komen dat de smaak van je kinderen ook niet altijd jouw keus zal zijn :)
    Fijn weekend.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihihaha...O heb toch zo hard zitten lachen hier heel vroeg in de morgen om het laatste stukje tekst, zo zou ik graag iedere morgen beginnen, mijn dag kan niet meer stuk.
    Wat geweldig dat jij je in dit tumult met een beetje steun van je lief 'gewoon' je eigen ding kunt doen, ik vind het geweldig!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo, jij bent weer goed bezig geweest waar haal je toch de tijd vandaan met een gezin om je heen? Maar misschien sta je al in de startblokken zodra ze de deur uit zijn ;-)
    Het is wel heel erg mooi geworden. Zo sfeervol op elkaar afgestemd. Een plaatje van een badkamer.
    Een lieve reactie van je man dat je er zo vrij in bent om jouw smaak neer te zetten. En de kleine meid :-) :-) ik neem aan dat ze inmiddels toch wel een keer gewassen is?
    Vraag ik me toch stiekem af of de parfumflesjes zo blijven, want als jij nog een likje verf over hebt..........
    Een fijn weekend verder. Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geweldige post! Er is zoveel moois te zien!
    Toch best wel een spannend klusje.....Ik zou de tegels bij ons in de keuken ook best een ander kleurtje willen geven, ze zijn nu zwart geverfd maar niet in een sleets effect :(( Hoe zit het als de tegels nat worden??
    Je hebt het weer super gestyled allemaal en de reactie's van je gezin......ha...ha... dat zouden ze hier nu ook zeggen.
    Badder ze!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jij durft! Geweldig! En wat staat het mooi en stoer die kleur! Welke kleur is het van Le Noir en Blanc?? Heb hier ook nog van die potjes staan!!
    Mooi gestyled...en sommige dingen kun je beter niet eerst overleggen maar gewoon doen zoals jij....later vinden ze het resultaat dan vaak toch wel mooi!
    Top!

    Lieve groet Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw wat mooi geworden! Super gedaan!
    Je hebt het ook heeeel mooi gestyled allemaal!
    Laat je kinderen maar praten ja wie weet gaan ze het zodra ze ouder zijn wel waarderen;)
    fijn dat je gewoon aan de gang mag van je man!
    Was dat hier ook maar zo:(
    Ik weet wel in welk gedeelte van het huis jij het blijste word dit weekend! Geniet ervan!
    Liefs Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel mooi geworden. Hihi de reacties van je gezin. Herkenbaar. Maar indd welke kleur heb je gebruikt en waar heb je het gekocht?
    Geniet van je badkamer en een fijn weekend.
    Groetjes Duska.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is prachtig geworden!!! En ook zo mooi aangekleed!
    Helaas krijg ik hier niet de vrije hand, anders zou ik het ook wel weten.
    Grappig, want ik heb ook zo'n spiegel-en wastafelkastje. Alleen nog wel in de originele witte kleur.
    Die donkere kleur is zooooo veel mooier. Ik heb de foto's al aan m'n man laten zien, maar hij wil er nog niet aan, helaas.

    Heel veel plezier met je mooie badkamer!
    Lieve groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Erg mooi geworden hoor!
    Wat ik mij afvraag is: heb je ook nog een speciaal laagje eroverheen gedaan, zodat je kan schoonmaken, of is dat niet nodig.
    Het ziet er allemaal schitterend uit.

    Fijn weekend en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel gaaf gedaan. Dus..je gebruikte gewoon muuerverf op tegels in de badkamer? Komt het niet van de tegels vanwege het condens?

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Owh, dit is inderdaad erg dapper van je! Ik vind de donkere kleuren wél prachtig hoor!!! Maar ik ben erg benieuwd wat dit in de toekomst gaat doen... muurverf op tegels in zo'n natte ruimte... Ja, inderdaad dapper haha

    Als je die kleurige parfumflesjes trouwens niet mooi vindt staan; dat komt goed uit! Want de badkamer is een hele slechte plaats om je parfum te bewaren... Om de kwaliteit te behouden, kun je ze het best op een droge en donkere plaats bewaren in het doosje! (ik heb ze in mijn kledingkast op de slaapkamer staan)

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooi geworden! prachtige kleuren! Waar heb je het vat vandaan??? Die is super als prullenbak!
    Wij hebben ook ervaring met het overschilderen van badkamer tegels. Met ptp verf. Wij hadden wel de ervaring dat er wel een afsluitende laag over heen moest.. Daar het door condens vorming, op sommige plekken toch ietwat los ging laten.

    Fijn weekend nog!

    Liefs
    Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooi geworden! prachtige kleuren! Waar heb je het vat vandaan??? Die is super als prullenbak!
    Wij hebben ook ervaring met het overschilderen van badkamer tegels. Met ptp verf. Wij hadden wel de ervaring dat er wel een afsluitende laag over heen moest.. Daar het door condens vorming, op sommige plekken toch ietwat los ging laten.

    Fijn weekend nog!

    Liefs
    Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je hebt het gedurfd en hoe ....keigoed gelukt zeg!!!
    Gaat dat houden de verf op de tegels als er bijvoorbeeld waterspatten opkomen , ik ben echt wel benieuwd hoor.
    Moest toch wel even lachen met jouw kinderen , mijn dochter heeft ook al eens iets in die trant gezegd van : moet alles grijs worden? Haha
    Ik zou zeggen , missie geslaagd , SUPER.
    Fijn weekend nog
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooi geworden hoor, veel plezier met je vernieuwde badkamer!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zo gaaf.... Wij hebben juist weer alles licht in de badkamer. Eerst zat er schors op van Histor Bijna zwart. Je zag mensen kijken Vanuit de gang kijk je zo de badkamer in. Maar ze kijken maar, Nu weer blij met de lichte badkamer. Ach een mens moet wat he..

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Stoer dat je het hebt gedurfd! Ik vraag me ook af of het praktisch is? Maar je hebt al tips gekregen over nog een extra beschermlaag dus dat zal wel goed komen (hoop ik). De reacties van je familieleden is wel hilarisch en je man steunt je (zuchtend?) hihi. Volgens mij weet ie dat je toch niet te stoppen bent. En zoals je zegt op het laatst: wie maakt het schoon...?
    Dus het is jouw feesie!!!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk hoe jij altijd lekker je gang gaat. Ik moet altijd lachen om je posts. Ik hoop voor je dat het goed blijt zitten op de tegels!
    Fijn weekend nog?
    Groetjes, Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hahaha ik kom niet meer bij ik zie de reacties van je kinderen echt helemaal voor me haha

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat staat het mooi. Het geeft gelijk zoveel meer sfeer. Ik vraag mij ook af of het wel goed blijft zitten. Hier zit er bijvoorbeeld veel kalk in het water. Dus moet ik geregeld met een schuursponsje de douche in. Hier zou het zeker niet goed gaan denk ik.
    De reactie's van jullie kinderen.. tja....heel herkenbaar. Ik kreeg het vanmiddag nog te horen toen ik de trap aan het schilderen was. Moet hier nu werkelijk alles donker worden hihi
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dat ziet er heel goed uit. Ik heb meteen zin om de wandtegels in onze toilet te doen.
    Hoe ga jij het schoonmaken? Gewoon met water en zeep? Want dat moet natuurlijk wel kunnen in een toilet.
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Gedurfd zeg, ik denk wel dat je inderdaad de tegels een nabehandeling moet geven, anders kan je ze denk ik
    niet goed schoonmaken. Ik heb weer gelachen om de reacties van je gezin! Geniet jij maar lekker van je badkamertje!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Zou t idd wel aflakken want het beschadigd heel snel. Heb de muurverf in de slaapkamer gebruikt op de meubels en niks erop gedaan aan afwerking en je hoeft er maar naar te kijken en t vliegt er al af. Ik wil nog een keer de extra matte lak halen en die erop kwasten, die blijft mooi zitten. Succes ermee maar het ziet er dus echt wel mooi uit
    Fijn weekend verder
    lieve groet Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Héél mooi Inge is het geworden, dat je het aangedurfd hebt...
    wat een gezellige badkamer en zoveel mooie spulletjes erin...
    héél fijne zondag
    liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat is het mooi geworden Inge, hier moet de keuken gebeuren, het liefst verf ik ze ook en als ik dit bij jou zo zie dan geloof ik dat we het gewoon maar moeten doen:) manlief gelooft er nog niet zo in, maar ik haal hem wel over.
    Je badkamer is nu echt een plaatje, met je nieuwe accessoires erbij heb je het weer helemaal af gemaakt.

    Mooie zondag en lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Haha....laat je gezin maar kletsen; ik vind het hartstikke mooi geworden!
    En vooral de aankleding met al die mooie spulletjes: heel sfeervol!
    Je durft wel zeg: ik heb het vroeger in de keuken gedaan met gewone verf maar dat bladderde er in de loop van de tijd wel af. Ik zou er dus wel wat overheen doen!
    Fijne zondag.

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Jij durft wel zeg, zelf zou ik het nooit aandurven hoor, maar het geeft wel meteen het sfeertje, heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Nou ik vind het super gaaf! Idd wel wat donker maar super sfeertje! Mijn man zou nooit akkoord gaan helaas :( Ben al lang blij dat ik van meubeltjes van steigerhout in de badkamer heb kunnen plaatsen zonder morren..

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik vind het supermooi! Hier ook nog een witte badkamer die er voorlopig nog niet uit kan... Ben zo benieuwd hoe de muurverf zich houdt op de tegels, wil je daar in een volgende blog nog eens op terug komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Dat zou ik ook nooit aandurven denk ik ;) Ben heel benieuwd hoe de verf het houdt in die vochtige omgeving. Denk dat het wel verstandig is om er een beschermer over heen te doen!

    Wel een leuke metamorfose ;) Fijn dat je man er zo makkelijk over doet hihih.
    Geniet er van!

    Liefs,
    Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Super gaaf! Wel gedurfd zeg. Het ziet er heel mooi uit.
    Fijn zo'n makkelijke man he!

    Lieve groet,
    Deborah

    BeantwoordenVerwijderen
  36. De ene sopt en poetst tegels en jij schildert ze doodleuk over. Heb een badkamer zonder raam, toch net iets vochtiger, dus hier zeker geen optie. Benieuwd of het zo mooi blijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Geweldige sfeer.
    mag ik vragen waar je de badkamermeubels vandaan hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Lef met een hoofdletter L!! Ik vind het echt heel erg gaaf geworden, ik denk dat het best goed te doen is hoor, als ik een vlek op de muur heb doe ik het ook gewoon met een sopje schoonmaken en dat gaat altijd goed, en ach, anders werk je het gewoon af en toe bij toch?
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Hoi Inge,

    Wat een leuk blog heb je! Ik ben nieuwe volger hoor! Mooie sfeerhoekjes heb je gecreëerd!
    Ik volg je blog nu ook!

    Groetjes, Priscilla

    diybypepris.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat heb je een heerlijke sfeer gecreëerd . Ik wil dat gaan proberen met mijn kéuken. Je weet wel de goede sfeer te maken door het mooie kleurgebruik. Sorry dat ik zo laat reageer maar ik dacht dat je in mijn leeslijst stond maar niet dus. Ik heb je er nu ingezet.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Hoi Inge,
    Alles goed, mis je leuke inspireerende posten.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Hoi Inge,

    Ik kom even buurten want het is zo stil op je blog. Ik hoop dat het goed met je gaat en wil je een fijn weekend wensen. Uiteraard hoop ik snel weer iets van je te lezen.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Hallo Inge, hoe is het met je? Ik zie dat er al een paar voor me zijn geweest om te vragen hoe het met je gaat.
    Ik hoop van harte op goede berichten.
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Hoi Inge, ik heb je blog genomineerd! Kijk maar even of mijn blog. Ik hoop dat je 't ziet zitten om mee te doen!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Hey....je bent er weer! En ook nog met een hele mooie mededeling.
    Gefeliciteerd met je zwangerschap!
    Ik zie dat jullie vanalles al hebben aangepakt.
    Leuk dat je kalkverf hebt gebruikt....nu ik nog ;))
    Je laat ons prachtige sfeerplaatjes zien! En nu het weer beter met je gaat hoop ik weer meer van deze posts te kunnen lezen en te genieten van je mooie sfeerplaatjes!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Leuk blog!! helemaal mijn stijl.
    ik vind die stoel echt heel gaaf (waar heb je hem vandaan??), hij zal geweldig staan op mijn balkon die net nieuw betegeld is!

    BeantwoordenVerwijderen

leuk als je een berichtje achterlaat!