donderdag 30 oktober 2014

kleurtje op de muur....

zoals ik al schreef heb ik de muren in de woonkamer aan de voorkant geschilderd, na het bezoek van de open dagen, dacht ik: ik doe het gewoon, manlief wilde dit dus nooit, maar ja:-) maandagochtend om 9 uur gelijk aan de slag gegaan! het is verf van de Karwei! extra matte muurverf van blanc & noir, soort kalkverf idee, aangezien manlief dan echt gek zou worden heb ik voor deze variant gekozen, t lijkt net een beetje kalkachtig:) overigens is het gewoon over ons behang heen gedaan!

mn zoon was die dag boven aan het leren, wist van  niks...kwam naar beneden: MAM! wat NU weer? dit ziet er echt NIET uit, doe dan nog een kleur die bij de rest past, tsja....en ook nog: als Pa het ziet....GRRR op die momenten ben ik oostindisch doof, haha
ik vind het trouwens wel passen, zie hoe mooi de stoel erbij kleurt:)

afijn, toen alles erop zat, gordijnen weer naar de hoeken geschoven ipv in het midden, begon het stylen.....daar heb ik dus dagen over gedaan, eerst een kastje weer weg, toen dit bankje, schaal wel tig keer veranderd, mphffff en gisteren toch nog het houten bokje ervoor om de snoeren erachter te verbergen, en ik kan nu zeggen helemaal naar mn zin!
de schaal kocht ik overigens bij Carola, voor diegene die haar niet kennen: ze heeft een heel gaaf huis, en garage met spullen die ze verkoopt en een website: landelijk en sober wonen.

gaaf toch? steeds meer het sfeertje in huis waar ik dus al heel lang naar op zoek was, en door alle mooie blogs geinspireerd kom ik steeds verder! mn dochter zei nog toen ze thuis kwam: mam, NORMALE mensen overleggen samen met hun man over de kleur en gaan dan zich goed voorbereiden! oke, nu weet ik het wel......maar ik ben niet normaal:)alleen de jongste kwam heel enthousiast naar mn man rennen toen hij thuis kwam: Mama heeft de muren geverfd! had je z,n gezicht moeten zien;-) maar gelukkig vind ie het toch wel mooi, wel erg donker....ja das juist wat ik zo top vind, maar dat snapt ie niet.

de koeienhuid heb ik jullie ook niet laten zien, die kocht ik in juni al op een fair, en nu gaan jullie stuiteren, ik heb m gewassen in de wasmachine!!! anders vond ik het smerig........enne het is nog gelukt ook, oke t is wat kaler maar niemand die het ziet;-) ik had nooit gedacht dat mn man m zou toestaan in de kamer, hahahhahaha maar het is gelukt! 

beetje vage foto....maar hier het geheel, ben er zelf heel blij mee, veel en veel beter deze kleur op de muren, nu nog ooit de vensterbanken, en verwarming, op een dag...........:))))



ik zie dat ik nieuwe volgers erbij heb echt heel gaaf! zo langzamerhand ga ik weer richting de 119 volgers die eerst had!
welkom:)
en dank voor alle reacties kreeg op mn vorige post, zo gezellig vind ik dat.
lieve groet, Inge R.

32 opmerkingen:

  1. Het is SUPER GAAF geworden, ik vindt het veel mooier.
    Het zou ook mijn verhaal kunnen zijn...Maandag kreeg ik het in m'n bol om de kozijnen van onze slaapkamer donker te verven...gelijk aan begonnen...maar ja...dan komt man lief thuis...en dan moet ik het nog wel vertellen...maar gelukkig...hij vindt het ook mooi...en mijn kinderen...haha...die reageren niet eens meer als er weer iets veranderd van kleur....
    Ik houdt van donkere kleuren....dat weten ze hier onderhand wel.

    Carola heeft zeker mooie spullen, en een ontzettend gaaf huis...
    Fijne Dag nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw Inge wat mooi is dat geworden zeg....en tja ik pak ook gewoon vaak de kwast..hahah met overleg heb je veel discussies terwijl het vaak toch wel mooi gevonden wordt als het er eenmaal op zit! De meeste mannen kunnen zich moeilijk een voorstelling maken en wij ....wij kunnen dat heel goed!!! hahah Gaaf!
    Lieve groet
    Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het ook mooi. En soms moeten mannen het gewoon zien voordat ze overstag gaan. Maar het zal best meevallen met die man van jou, anders zou je dit niet zomaar doen.
    Toch denk ik dat je je raamkozijnen niet donker moet gaan doen maar dat is persoonlijk. Zo vind ik het mooi.
    Groeten,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind je muren hartstikke goed geslaagd; het past toch helemaal goed bij jouw stijl en bij de rest wat je al in huis hebt staan?! Super gezellig zo!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jij beschrijft precies hoe het hier thuis er ook aan toe zou kunnen gaan hi...hi...
    Het is echt prachtig geworden!
    Bij ons zijn de muren in de keuken ook in een zwart tint geverfd. Als je al veel licht binnen hebt vallen is het juist mooi als de muren donker zijn. Als het buiten donker is en de kaarsjes en lampen zijn aan vind ik het op zo'n mooist.
    En ook heel mooi stoer neergezet!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha ha geweldig, ik moest wel lachen om je verhaal en zie het zo bij jullie geburen...Nou ik vindt het prachtig geworden ik hou ook van donkere kleuren. ;-))

    Geniet er van!
    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind anders dat je een hele goede keus hebt gemaakt, deze kleur staat heel erg mooi hoor. Hier zijn de meeste wanden behoorlijk lang en met loeizware kasten ervoor lukt het mij denk ik niet in mijn eentje om dat te verslepen. Maar er zijn in mijn hoofd wel plannen voor de hal, daar staat niets zwaars en daar zou ik dus best mijn gang kunnen gaan ;-).

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. O, o, ik moest er wel even om lachen. Je zou er een soap van kunnen maken met zoveel meningen binnen een huis.
    Misschien moet je mensen ook gewoon een beetje uit hun starheid halen, en zie het is je gelukt en je man vind het ook goed.
    Het is mooi geworden Inge en als je ze thuis een beetje de tijd geeft om te wennen kun je vast de rest ook doen.
    Geniet eerst maar van deze overwinning!!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind de kleur echt heel erg mooi, welke kleur is het precies?
    De kozijnen zou ik persoonlijk ook niet donker doen, maar dat is persoonlijk...:)
    Die mannen van ons hebben maar wat te stellen met ons haha.
    Fijne avond nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geweldig, Inge! Herkenbaar, herkenbaar,..hihi..mannen hé?! Hihi..het is super mooi geworden, heel gaaf vooral omdat je dit zelf gedaan hebt. Mooi gestyled ook! Geniet ervan!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh ik vind het echt héél mooi !!! En wat me ook opvalt , ik dacht er aan mijn witte ramen mee met de muurkleur te verven maar nu ik dat zo bij u zie vind ik ze wit toch het mooiste das lekker fris en jong !
    Je bankje is ook heel mooi en sfeervol zo !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  12. In een woord "prachtig".
    En echt supermooi gestyled.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw wat een mooie kleur , ik vind het super . En zo herkenbaar ,haha, ik moest er om lachen .
    En heb je echt de vacht gewassen ? De filter van de wasmachine was zeker verstopt haha.
    Met jouw bankje is het echt wel héél mooi.
    En Carola's webshop ken ik ook ,al een paar mooie dingen gekocht bij haar.
    Geniet nog van je (ver)nieuw(d)e woonkamer.
    Lieve groet , Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat gaaf en wat een mooie kleur!! Het hoeft helemaal geen kalkverf te zijn! Stoer dat je dit gewoon gedaan hebt....enne...mannen draaien wel bij uiteindelijk:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat is het prachtig geworden Inge. Mooie kleur ook en zo mooi gestyld.
    De reacties van je pubers vind ik wel grappig!
    Ook de stokbroodplank uit je vorige post is heel gaaf.
    Alvast een fijn weekend, groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooi je huis.....sfeervol ...mooie kleur hoor je muren....fijn weekend liefs Ria....x!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat gaaf geworden! Ik vind het echt supermooi, bekend verhaal hoor met die mannen haha, toen ik de eerste keer over kalkverf begon liep ie paars aan! Toen ik begon met verven liep ie nog steeds te mopperen dat als ie het niet mooi zou vinden dat het dan direct weer wit geverfd moest worden, maar toen het af was, was ie verkocht! Ik vind deze verf en kleur prachtig, het past heel goed bij je bank en hoe je het gestyled hebt vind ik ook top, Groetjes, yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dit is veel mooier zo....ik vind het zoveel warmte uitstralen zo...mooi hoor!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Staat erg mooi, en ik weet toevallig hoe die verf van karwei eruit ziet. Heel mooi mat en kalkachtig.
    Jan vind alles wel goed, maar hij is en blijft een schilder. En die doen graag alles zelf ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooi hoor, ik hou van donkere kleuren. Mijn man vindt gelukkig alles goed, ik overleg nooit, ik doe het gewoon ;-)
    Ik denk dat hij de volste vertrouwen heeft in mij, zolang hij het zelf niet hoeft te doen, vindt ie alles prima.
    Ik ben nu de gang aan het verven en verf ook het plafond mee, dus ben nog wel even zoet aankomend weekend.
    Leuk gestyled allemaal hoor, staat echt gezellig!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Het ziet er super gezellig uit! Hi hi leuk om je gezin zo te verrassen. Zo te horen zijn ze wel wat van je gewend :).
    De koeienhuid vind ik ook erg mooi. Wij hadden vroeger thuis zo eentje voor de kachel liggen. Ik ga m'n moeder meteen vragen of het er nog is :)!
    Fijne dag. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik vind het prachtig! En mannen en kinderen? die moeten gewoon even wennen...uiteindelijk beslist de vrouw...toch?

    Fijne dag

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hihi... ik herken mezelf in je verhaal... 'Vroeger' verfde ik regelmatig een muurtje en dat deed ik dan ook tussen de bedrijven door zonder overleg met m'n wederhelft. Gelukkig heb ik een meegaand exemplaar en hij was niet anders gewend;-) In ons vorige huis was ik zo tevreden over de kleur op muur dat het hem juist opviel dat ik niet aan het schilderen sloeg...
    En die kalkverf... óók herkenbaar! Manlief vindt het echt lelijk en in ons vorige huis kreeg ik het niet voor elkaar om 'het' erdoorheen te krijgen ("We hebben een vermogen betaald voor de stucadoor en dan zou jij er van die vlekverf op smeren?!?!"). Toen hadden wij ook extra matte krijtverf op de muur... mooi inderdaad, maar het haalt het in mijn beleving niet met kalkverf. Je snapt wel dat ik nu wat meer op m'n strepen sta: In het vorige huis deden we zijn zin en nu is het mijn beurt;-))) En ik ben al tevreden met de benedenverdieping hoor... boven doen we dan wel 'gewone' muurverf...

    En ik vind je nieuwe kleur prachtig staan, dus chapeau voor jou!!! Dat koeienvelletje pas ook perfect in het aankomende winterseizoen...

    Fijn weekend X

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Nou, ik vind het prachtig geworden hoor. Heerlijk die donkere kleuren, hou daar ook zo van. Hier kan ik gelukkig doen en laten wat ik wil, mijn man bemoeit zich daar totaal niet mee. Hij vind alles even mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Berichtje voor je dochter....nee hoor....echte woonfreaks overleggen soms niet maar gaan eigenhandig zelf aan de slag. Omdat ze weten dat het erna vaak toch wel prima is......;)
    Ha heel herkenbaar dus! Soms moet je gewoon doen.......en zie hier hoe prachtig! Oh krijg gelijk zin om hier ook met de kwast in de rondte te gaan.....ha....en niet overleggen dan hè...;)

    Fijn weekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik vind het erg gaaf geworden!! Ik krijg altijd een glimlach als ik je verhalen lees.. je schrijft zo leuk! :-)
    Fijn weekend!
    Groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Huisbakker vindt veel best maar donkere verf op de muren is nog even onbespreekbaar. Ben allang blij dat het niet meer spierwit is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heel erg mooi geworden! Enne de meeste mannen moeten altijd wennen hoor, maar als ze dan eenmaal om zijn ;-)

    Liefs, Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Mooi geworden zeg! Haha.....je hebt wel geluk met die man van je, voor het zelfde geld (?) had ie gezegd: je doet het maar weer terug zoals het was!!
    Mijn man ziet soms niet eens wanneer er iets veranderd is: hé heb je dat hier gehangen? (als dat al een half jaar geleden is!)

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een leuke gezellige blog heb je !! wat geniet ik van je verhalen....het is zoooooo herkenbaar ;)
    En je foto's zijn top! Ik loop al weer over van de ideeën, dankjewel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Toen ik manlief een aantal jaren in ons oude huis de kleur liet zien, haas van histor een donkere taupe, die ik had gekocht voor de muren werden zn ogen zo groot als schoteltjes :))
    De kleur was zo gaaf en rund dat ik ben, heb het blik met verf aan de nieuwe bewoners gegeven van ons oude huis....
    Fijn weekend verder
    grtzz Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ik hou van een donkere woonkamer. Qua kleuren heb ik het ook maar al te graag donker hoor, erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

leuk als je een berichtje achterlaat!