maandag 20 januari 2014

ptmd pot en schaal.....

leuk als je een berichtje achterlaat:)
en nog meer...deze is van ptmd de pot is donkerder van kleur als hier op de foto....krijg m maar niet juist op kleur er op gezet:(

zo stond het eerst....vond ik ook mooi, de ptmd pot had ik eigenlijk voor op de houten bank gedacht...maar toch even hier geprobeerd, en ja, dat stond toch wel gaver als de hortensia,s...

dit werd  ook veranderd, de lamp op het "bankje"vond ik niet echt top,en hier wilde ik de nieuwe pot zetten, uiteindelijk is ie er dus niet komen te staan:)

en zo staat het dus nu...zo zie je dat de pot donkerder van kleur is, komt het toch nog goed:)

en hier dan ook wat veranderd...de bank is nog een heel verhaal....had m helemaal in de chloor gezet(legde bijna het loodje..!) lagen was kwamen eraf...maar het werd geen gave kleur, echt een gelige hout kleur, nog een nacht in de schimmelreiniger gezet, met ramen op een kier open hele nacht, was m ook niet....zucht. het zitgedeelte is wel mooi geworden maar de bovenkant niet, wat nu dacht ik...heb er uit pure nood maar met een sponsje krijtverf van ptmd over gedaan, en nu is ie wel naar t zin, al had ik het liefste zo,n oude verweerde hout kleur gehad, maar ja...kan niet alles zoals je het wilt,en de bank weg doen gaat me toch te ver!

nog een keer met in de spiegel een leuk effect..

deze schaal(ook van ptmd) stond in de winkel eronder, maar heb m apart gebruikt.

het is een mooie warme grijs/blauwige kleur.

gisteren liep ik in onze voortuin en zag dat er een boom prachtig bloeide! dus........

gelijk maar de potten ermee gevuld, gaaf toch?

nog wel een vraagje..ik twijfel toch lichtjes over de blauwige pot..(ptmd) ik zag bij Dorine, dober en stijl zo,n grote kruik/pot, en dat blijf ik ook zo gaaf vinden, ga dus nu wel twijfelen....ik mag m nog terug brengen:) dus lieve lezers denk met me mee!

lieve groet, en dank voor de leuke berichtjes, ook voor mn  verjaardag:)

23 opmerkingen:

  1. Probeer eens een keer Paste Wax van Painting the Past in de kleur Carbon. Dat geeft hout meteen een mooie grijzige kleur.
    Of anders de loogbeits Oude Eike van Esatto. Ook dat geeft een diepe grijzige tint aan hout.
    Veel succes!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die twijfel ook altijd! Eigenlijk als je zelf twijfelt moet je het niet doen, is mijn ervaring! Ik vind een kruik ook altijd mooi, maar dit misstaat ook absoluut niet!
    Als je erna kijkt moet het je een goed gevoel geven.

    Groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi Inge, met hout behandelen heb ik niet zo'n ervaring, ik vind je potten best mooi, is moeilijk goeie raad te geven iedereen
    heeft zo'n beetje zijn eigen smaak hé zolang jij het maar leuk en mooi vind !!! haha…al gezien in de spiegel…..je staat er een
    piep…maar dan ook piepklein beetje op ….. :-)
    fijne week nog
    lieve groeten kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou de pot ruilen ;)
    Foto's zijn weer erg gezellig !!
    Lieve groet,Stella

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De bank zou ik zeker niet wegdoen, ik vind 'm gaaf!
    Je kan erop zitten en heel leuk mee decoreren. Een andere verf- of waxbehandeling kan altijd nog.
    Wanneer je twijfelt aan de pot, zou ik die zeker gaan ruilen,
    anders krijg je spijt.
    Lieve groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Net wat Anita zegt...je moet je eigen gevoel volgen en als je twijfelt, er nog eens heel goed over nadenken. Persoonlijk zou ik de bank niet laten zoals het nu is, of helemaal schilderen of helemaal kaalschuren. De bank moet je inderdaad niet weg doen, daar is ie veel te mooi voor hoor!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik dacht...wat een mooie verweerde klepbank....maar hij is kennelijk niet naar je zin....goede tip van Janny, misschien Paste Wax.
    Leuke plaatjes laat je weer zien.
    Fijne Dag.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bij twijfel niet doen, zeggen ze altijd. Streep de voor en tegens tegen elkaar af, hihi. Het belangrijkste is wat voor gevoel je er bij hebt.
    Je bloesemtakken in de vaas vind ik prachtig staan, wow!
    Succes met je keuze!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb ook een soortgelijke pot en ben er nog steeds héél blij mee .... ja de paste wax carbon die is super dan heeft je bank wel direct een verweerde look!

    Liefs ¨Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vindt je bank super, ik heb hem nog in wit en ben hem echt zat...Heel mooi je bloesem takken.

    Fijne week!
    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het een mooi bank zeg! Ook leuk gedecoreerd met die takken! Sfeervol!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Moeilijk hè bij twijfel met je pot als je je zin heb gezet op zo, n mooie kruik als Dorine zou ik de pot terug brengen en voor de kruik gaan ,maar ja denk nog even na !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gezellig hoor! Ik zelf zou niet voor de blauwe pot gaan. Ik hou niet van de glans die erop zit. Oude verweerde kruiken vind ik persoonlijk veeeel mooier! Succes met het kiezen...pot houden of toch terug. Ik ben benieuwd!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. leuke plaatjes, het ziet er gezellig uit, niet om die blauwe pot gaan denk ik. Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gave potten hoor en ze staan prachtig bij je. Lekker doen wat jij mooi vindt!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lekker doen wat goed voelt ;-) Deze glimt een beetje, ik zou voor iets verweerder gaan. Je bank is prachtig, misschien kun je de kleur met Loogbeits behandelen? Heb dat van een blog uitgeprint maar weet niet hoe het precies werkt. Succes, ben benieuwd!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een super mooie bank, is misschien paste wax een idee?....dit ga ik nu ook eens voor het eerst uitproberen en wat betreft de kruik moet je gewoon op de eerste gevoel af gaan hoor! hij staat in ieder geval erg mooi voor de spiegel :-)

    Groetjes, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De bank zelf is prachtig, misschien eens afbijten en loogbeits? En tja ik zou ook voor de kruik gaan..en als je twijfelt moet je hem zeker terug brengen. Bij twijfel niet doen..toch?
    Blijft soms lastig he..sta je in de winkel en vind je het prachtig en dan thuis slaat de twijfel toe. Ik maak daarom altijd foto's van het interieur met mijn mobiel en maak een soort moodbord op mijn telefoon. Sta ik dan in een winkel en zie ik iets moois haal ik de foto's erbij en kijk ik terplekke of het past en of dit het is wat ik zoek.. Ik doe het zelfs wel eens met kleren! Misschien een tip..ik vind het zelf en fijne manier.
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb de pot van PTMD zelf ook. Ik vind hem geweldig! Hij past overal mooi bij en geeft net dat tikkeltje sfeer wat je soms mist als je meerdere kruiken bij elkaar zet. Lekker houden dus! Hij heeft bij mij al verschillende plekken in huis gehad en staat na 2 jaar nog steeds mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. De tip van de loogbeits van Esatto werd al gegeven zie ik...kun je via de webshop daar bestellen..;-)
    Je lamp vind ik ook lekker stoer!
    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Jij weet het ! Bij twijfel omruilen....je twijfelt bij een meteen goede aankoop toch ook niet.....:-)

    Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Inge, wat ziet het er weer super uit! Heerlijk met die voorjaarstakken (uit eigen tuin) in huis! De ptmd pot ziet er op de foto's mooi uit, maar ben wel van mening dat als je ergens over twijfelt dat wel zo blijft, dus misschien toch omruilen (wat mij betreft hoeft dat niet hoor! Liefs, tina

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Benieuwd wat je uiteindelijk met je pot gedaan hebt. Je eigen smaak behouden ook al zie je zoveel andere mooie dingen op blogjes voorbij komen, da's de kunst. Het is tenslotte jouw huis en jouw stijltje. Als die pot daar past, lekker laten staan en anders omruilen.

    BeantwoordenVerwijderen

leuk als je een berichtje achterlaat!